A foglalkoztatottak mindössze alig több mint 5,5 százaléka készül tudatosan a nyugdíjas éveire.

A nyugdíjrendszerrel kapcsolatban nap, mint nap olvashatunk különböző elemzéseket, statisztikákat és felméréseket. Ezek mind arról szólnak, hogy az állami nyugdíjrendszer jelenlegi formájában hosszútávon nem fenntartható. Hogy a nyugdíjasok nem tudnak normális életszínvonalon megélni a nyugdíjakból, és az állam a nyugdíjkorhatár folyamatos emelésével igyekszik elodázni a „nyugdíjkatasztrófát”.

Lépten, nyomon találkozhatunk ezekkel a hírekkel rengeteg médiumban, viszont a korábban említett felmérések azt mutatják, hogy bár panaszkodunk a nyugdíjrendszerre (teljesen jogosan), és aggodalommal tekintünk a nyugdíjas évekre, mégsem teszünk semmit annak érdekében, hogy elkerüljük a bizonytalan jövőt.

Nagyon kevesen tesznek félre kifejezetten a nyugdíjas éveikre, viszont akik félretesznek, azok sem minden esetben a legjobb helyen tárolják a megtakarításukat, aminek az az oka, hogy többnyire nincsenek tisztában azzal, hogy milyen kiaknázatlan lehetőségek állnak a rendelkezésére. Megdöbbentő tény, hogy a magyar lakosság alig több mint negyede van tisztában azzal, hogy a nyugdíjbiztosításhoz állami támogatást is igénybe lehet venni.

Ezzel szemben gondoljunk csak bele, hogy a nem rég megszüntetett állami támogatás a lakástakarékokra milyen pánikot váltott ki, és rengetegen kötöttek az utolsó pillanatban is lakástakarékot, hogy kihasználják az állami támogatást. Nincs ez másként a nyugdíjbiztosítások esetében sem. A különbség annyi, hogy míg egy lakás az életünk korábbi szakaszában jelentkezik igényként, addig a nyugdíjunkra többnyire csak akkor gondolunk, mikor már közel állunk a nyugdíjazáshoz.

Várható javulás nyugdíjtéren a közeljövőben?

Amennyiben úgy gondolod, hogy felesleges félretenni a nyugdíjas éveidre, mert addig biztos javul majd a helyzet, akkor el kell hogy szomorítsunk, ugyanis a tények magukért beszélnek:

 • Az átlagéletkor folyamatosan emelkedik
 • Az aktív társadalmi réteg folyamatosan csökken a tömeges kivándorlás miatt
 • Az inaktív, nyugdíjas korúak száma folyamatosan növekszik
 • A nyugdíjkorhatárt folyamatosan emelik

Az átlagéletkor emelkedése pozitív jelenség, viszont ha a nyugdíjrendszer oldaláról vizsgáljuk, akkor azt látjuk, hogy az emberek átlagosan több időt fognak eltölteni nyugdíjasként. Az aktív, keresőképes népesség aránya kiemelten fontos, mivel a jelenlegi nyugdíjrendszer felosztó-kirovó elven működik. Ez azt jelenti, hogy az aktív, dolgozó emberek által befizetett összeget osztják szét a nyugdíjasok között. Minél kevesebb az aktív társadalmi réteg, annál kevesebb összeget lehet szétosztani a nyugdíjasok között.

Az inaktív nyugdíjas korúak száma szintén meghatározó, hiszen ha növekszik a szép korúak száma, miközben csökken az aktív keresőképes társadalmi réteg, akkor kevesebb pénzből kellene több nyugdíjat kifizetni, ami lehetetlen.

A folyamatos nyugdíjkorhatár emelésével igyekszik az állam ideiglenesen „megoldani” ezt az aggasztó problémát. A nyugdíjkorhatár emelése viszont csak tüneti kezelés. Lehet, hogy elodázza pár évvel a „katasztrófát” de véglegesen nem oldja meg!

A legfrissebb KSH adatok szerint a nyugdíjasok száma valamivel több, mint 2 millió főre volt tehető 2017 év végére. A legmerészebb előrejelzések szerint a folyamatosan növekvő várható átlag élettartam miatt 2060-ra akár a 2,5 millió főt is elérheti a nyugdíjas korúak száma.

Mit tehetsz TE a nyugdíjadért?

A legfontosabb, hogy rendelkezz valamilyen saját megtakarítással, viszont egyáltalán nem mindegy, hogy hol „tárolod” a pénzedet. A megtakarítással rendelkezők közel egyharmada a bankszámláján tartja a spórolt pénzét, ami által semmilyen támogatásra nincs jogosultságuk.

Nyugdíjcélú megtakarításra a nyugdíjbiztosítás ideális megoldás lehet, mivel 20 százalékos állami adó-jóváírás is igénybe vehető maximum 130 ezer forintig évente.

A fenti lehetőséget viszont nagyon kevesen használják ki, és ami még megdöbbentőbb, hogy a nyugdíjbiztosítással rendelkezők körében is soknak nem tudnak erről a támogatási opcióról. Ennek az egyik oka az lehet, hogy sokan maguk választják ki és kötik meg a nyugdíjcélú megtakarításaikat, külső pénzügyi szakértő igénybevétele nélkül.

Ha megszületett benned az elhatározás, hogy szeretnél félretenni a nyugdíjas éveidre, hogy biztosítsd magadnak a megszokott életszínvonalat, akkor a legjobb, amit tehetsz, hogy felkeresel egy független pénzügyi vagy nyugdíj szakértőt.

Ezzel a lépéssel biztosítod, hogy a lehető legjobb megtérüléssel járó nyugdíjbiztosítást kötöd meg, és igénybe veszel minden lehetséges állami támogatást.

Segíthetünk megkeresni a Számodra legideálisabb nyugdíjcélú megtakarítást?

Nyugdíjcélú pénzügyi termékből rengeteg található a piacon. 30 pénzintézet több mint 80 különböző ajánlata közül kellene megtalálod azt az egyet, ami a Te igényeidhez és anyagi lehetőségeidhez mérten a legoptimálisabb.

Ahhoz, hogy biztosan a legjobb megtérüléssel járó nyugdíjcélú megtakarítást megtaláld, több 100 oldalt kell áttanulmányoznod a költségek és szolgáltatások tükrében. Ez rendkívül időigényes feladat, és némi pénzügyi ismeret is szükséges, hogy felismerd a Számodra megfelelő ajánlatokat.

A Mi feladtunk, hogy alaposan feltérképezzük az igényeidet, és ahhoz mérten megkeressük, a Számodra legjobb megtérüléssel járó nyugdíjcélú megtakarítási lehetőségeket. Függetlenek vagyunk minden pénzintézettől, így garantáljuk, hogy csakis a Te igényeidet szem előtt tartva kutatjuk fel az ajánlatokat.

Ezek után felmerülhet benned a kérdés, hogy mégis mennyit kell fizetned azért, hogy megkeressük Neked a legjobb nyugdíjcélú megtakarítási formát? A rövid válasz: SEMENNYIT!

Neked nem jár semmilyen kötelezettséggel, ha igénybe veszed tanácsadásunkat. Nem kötelezünk arra, hogy köss biztosítást, nem kell fizetned sem most, sem pedig a jövőben azért, mert a segítségünket kéred.

Hogyan kérheted DÍJMENTES pénzügyi tanácsadásunkat?

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet nincs más dolgod, mint az alábbi linken található jelentkezési űrlapot kitöltve elküldeni részünkre, és hamarosan felveszi veled a kapcsolatot a személyes független pénzügyi tanácsadód.

A tanácsadás menete:

 • Jelentkezel a pénzügyi tanácsadásra
 • Személyes pénzügyi tanácsadód felveszi veled a kapcsolatot időpont egyeztetés céljából
 • Egy személyes találkozó keretein belül tanácsadód felméri az igényeidet, lehetőségeidet
 • Az igényeid szerint megkeresi a Számodra legjobb megtérüléssel járó nyugdíjmegtakarítást
 • Sorra veszi, a lehetséges ajánlatokat és támogatásokat, amire jogosult vagy
 • Minden felmerülő kérdésedet megválaszolunk, hogy Te is átlásd a lehetőségeidet
 • Ezek után eldöntheted, hogy szeretnél-e kötni nyugdíjcélú megtakarítást vagy sem

Láthatod, hogy csak előnyei vannak, ha kikéred egy független pénzügyi, nyugdíjszakértő véleményét, mielőtt megkötöd a nyugdíjcélú megtakarításodat.

Lehet rossz nyugdíjbiztosítást kötni?

Ha eldöntötted, hogy teszel valamit a jövődért az már fél siker! Nincs rossz nyugdíjcélú megtakarítás, viszont lehet, hogy lenne még jobb. Neked sem mindegy, hogy mennyi pénzt fogsz kivenni, mikor eljön az ideje.

Ízelítőként: Két különböző nyugdíjbiztosítás között, azonos befizetések mellet akár 4.000.000 forint különbség is lehet lejáratkor!

Ennek fényében két lehetséges opciód van. Vagy kötsz egy nyugdíjcélú megtakarítást, vagy megkötöd a Számodra LEGJOBB nyugdíjcélú megtakarítást.

Ha szeretnéd a lehető legtöbbet kihozni a pénzedből, akkor jelentkezz Te is díjmentes tanácsadásunkra és szerezz akár plusz 4 millió forintot egy ideális nyugdíjcélú megtakarítással!

2019-01-16T13:44:10+00:00