Elkeserítő hír a nyugdíjasok számára: Idén nem kapnak nyugdíjkorrekciót!

A KSH (Központi Statisztikai Hivatal) adatai alapján nem haladta meg az áremelkedés az év eleji nyugdíjak emelésének a mértékét, éppen ezért nincs szükség korrekcióra.

Hogyan számolják a nyugdíjkorrekciót?

A nyugdíjkorrekció lényege, hogy a nyugdíjemelés és az infláció egyensúlyban legyen. Amennyiben a nyugdíjak emelésének mértéke nem éri el az infláció mértékét, akkor a nyugdíjasok nyugdíjkorrekció keretein belül kapják meg a különbözetet. Abban az esetben, ha a nyugdíjemelések mértéke nagyobb vagy megegyező az infláció mértékénél, nincs szükség nyugdíjkorrekcióra.

Hogy néz ki a nyugdíjkorrekció a gyakorlatban?

A tavalyi év elején a nyugdíjak csupán 1,6 százalékkal emelkedtek, viszont az infláció nagyobb volt ennél az 1,6 százaléknál, így a kettő közti különbséget megkapták a novemberben a nyugdíjasok. Az idei év elején 3 százalékkal emelkedtek a nyugdíjak, a legfrissebb adatok szerint viszont az infláció nem fogja elérni a nyugdíjemelés mértékét, azaz a 3 százalékot.

Hogy szól a jogszabály?

Amennyiben a fogyasztói árak emelkedésének mértéke legalább 1 százalékkal meghaladja az adott év eleji nyugdíjak emelésének a mértékét, akkor visszamenőlegesen nyugdíjkorrekciót, azaz kiegészítő nyugdíjemelést kell végrehajtani. Ha viszont 1 százakénál kisebb az eltérés, akkor egy összegben kapják meg a különbözetet a nyugdíjasok novemberben.

Várható nyugdíjprémium?

Tállai András Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkár nyilatkozata alapján idén is számíthatnak a nyugdíjasok nyugdíjprémiumra, a növekvő gazdasági teljesítménynek köszönhetően. Az adatok szerint az idei második negyedévben 4,8 százalékos növekedést ért el a GDP. Arra számítanak, hogy az idei év egészében 4 százalék felett maradhat a gazdasági növekedés.

Te tisztában vagy vele, hogy mekkora lesz a nyugdíjad várható összege?

Ha kíváncsi vagy, akkor Nyugdíjkalkulátorunk megadja a választ! A lenti gombra kattintva azonnal kiszámolhatod, hogy mennyi nyugdíjjal számolhatsz.

Elégedetlen vagy a kapott összeggel?

Segíthetünk!

Szeretnéd biztosítani anyagilag a nyugdíjas éveidet? Elkerülnéd a nélkülözést? Szeretnéd megtartani vagy akár növelni életszínvonaladat a nyugdíjas éveidre?

Akkor Neked valamilyen nyugdíjcélú megtakarításra van szükséged!

Amennyiben garantáltan a Számodra legoptimálisabb, legjövedelmezőbb nyugdíjcélú megtakarítást szeretnéd igénybe venni, akkor nem kell mást tenned, mint felvenni velünk a kapcsolatot az alábbi űrlap kitöltésével.

Mi történik ezután?

Független pénzügyi tanácsadónk felkeres, hogy egyeztessen veled egy időpontot, amikor felmérhetjük az igényeidet, anyagi lehetőségeidet. Majd ezek után feltérképezzük a piacot, és a több 100 ajánlat közül felkutatjuk azokat, amelyek kifejezetten a Te igényeidhez, lehetőségeidhez mérten a legoptimálisabbak. Ez Neked semmilyen kötelezettséggel nem jár, teljesen DÍJMENTES a szolgáltatásunk, és semmire nem kötelezünk.

Szeretnéd a lehető legjobb nyugdíjcélú megtakarítást igényelni?

2019-01-23T15:24:57+00:00