Hamarosan fordulhat a kocka: A nyugdíjasok egyre nagyobb részének van szüksége gyermeke támogatására.

Lassan elmúlhatnak azok az idők, amikor a nyugdíjasok támogatták gyermeküket vagy unokájukat. Egy korábbi felmérésből kiderült, hogy a nyugdíjasok a nyugdíjuk egy részét gyermekeik támogatására szentelnék, de egyre kevesebben tehetik ezt meg, sőt!

A KSH legfrissebb adataiból az látszik, hogy az idei év második negyedévében a gazdaságilag inaktív társadalom 2,7 millió főt számlált. Emellett az is látható, hogy a gazdaságilag aktív emberek száma nő, viszont az úgynevezett időskori függőségi ráta továbbra sem mérséklődik.

Mi az a függőségi ráta, és hogyan számolják?

A függőségi ráta a népesség elöregedésének mérésére használt szám, amely az aktív korú (15-64 év) népességre jutó időskorúak (65 éves és idősebbek) arányát jelöli. A függőségi ráta arányát úgy lehet kiszámolni, hogy el kell osztani az időskorúak számát az aktív korú népesség számával, majd a kapott eredményt meg kell szorozni százzal.

A tavalyi évben Magyarországon a függőségi ráta csaknem 28 százalék volt, azaz 100 aktív korú felnőttre jutott 28 nyugdíjas korú ember. Az előrejelzések alapján az időskori függőségi ráta továbbra is folyamatosan emelkedő tendenciát fog mutatni.

Az átlagnyugdíj összege 6 éve növekvő tendenciát mutat, de még így is nagyban elmarad az átlagfizetések mértékétől. Tavaly nettó 124 forint volt az átlagos nyugdíj, míg az átlagfizetések megközelítették a 200 ezer forintot, pontosan 197.500 forint volt a tavalyi átlagfizetés.

Tehát 37 százalékkal kevesebbet kaptak a nyugdíjasok, az tavalyi év átlagfizetésénél.

Érdemes belegondolni, hogy a nyugdíjba vonuláskor jelentősen csökkentenünk kell kiadásainkat, és a megszokott életszínvonal nehezen fenntartható ilyen mértékű havi bevétel csökkenés mellett. Nem beszélve arról, hogy a jelenlegi helyzet egyre jobban terheli az aktív keresőket, ami által csökkenésnek indulhatnak a nyugdíjak.

Ezek a tények és jövőképek, ami miatt a fiatalok úgy terveznek, hogy a jövőben támogatniuk kell nyugdíjas szüleiket, és amiért egyre kevesebb nyugdíjas teheti meg, hogy támogassa a fiatalabb korosztályt, akikre valljuk be, szintén ráfér a támogatás, elég csak az aktuális albérlet árakra, képzések áraira gondolni.

Hogyan kerülhető el, hogy ne gyermekednek kelljen anyagilag támogatnia a nyugdíjas éveid alatt?

Mint ahogy azt fentebb is említettük a tavalyi évben 124 ezer forint volt az átlag nyugdíj. Ennyi pénzből kellene megélned, fedezned a kiadásaidat, és esetleg támogatnod a fiatalabb generáció elindulását a nagybetűs életbe.

Ennyi havi bevételből ez egész egyszerűen szinte lehetetlen!

Ha kíváncsi vagy, hogy Neked mennyi lesz a várható nyugdíjad összege, könnyedén kiszámolhatod pár kattintással Nyugdíjkalkulátorunk segítségével.

Két lehetőség áll a rendelkezésedre.

1. Nyugdíjas éveid alatt is vállalsz valamilyen munkát, amiből kiegészítheted a hiányzó összeget a nyugdíjadból.
2. Időben felismered a problémát, és előre gondoskodsz a nyugdíjas Önmagadról, valamilyen nyugdíjcélú megtakarítással.

Amennyiben nem szeretnél dolgozni, ami teljesen érhető, hiszen nyugdíjas korodra egy egész élet munkája lesz már a hátad mögött, akkor érdemes még aktív korúként elkezdened valamilyen hosszú távú, akár államilag támogatott nyugdíjcélú megtakarítást.

Ha megszületett a döntés, hogy anyagilag biztosítani szeretnéd a nyugdíjas éveidet, akkor nincs más hátra, mint kiválasztani a 30 különféle nyugdíjbiztosító közül a Számodra legmegfelelőbb megtakarítási formát. Ehhez több mint 80 ajánlatot kellene végigolvasnod!

Tedd fel magadnak az alábbi kérdéseket:

  • Szeretnél átolvasni 80 különböző ajánlatot, több 100 oldalon keresztül?
  • Felismernéd a 80 nyugdíjcélú megtakarításból a Számodra legkedvezőbbet?
  • Kockáztatnád a lehetséges nyugdíjad nagy részét egy olyan nyugdíj megtakarítással, ami nem a legoptimálisabb Számodra?

Ha a fenti kérdések mindegyikére NEM volt a válaszod, akkor van Számodra egy jó hírünk.

Segíthetünk?

Megtalálhatod a legjobb nyugdíj megtakarítási formát úgy, hogy
• nem kell minden egyes ajánlatot átolvasnod, értelmezned, összehasonlítanod
• nem kell attól tartanod, hogy Számodra kedvezőtlen pénzügyi terméket igényelsz
• nem kell napokat a lehetőségek felkutatásával töltened

Mindezt teljesen INGYEN és KÖTELEZETTSÉGMENTESEN a Cash Flow segítségével.

A Te dolgod csak annyi, hogy jelentkezel a díjmentes személyes pénzügyi tanácsadásunkra, ahol független pénzügyi szakértőink:
• Feltérképezik az igényeidet, valamint az anyagi lehetőségeidet, hogy ezek alapján kezdjük meg a kutatást a legjövedelmezőbb ajánlatok után
• Összehasonlítják a rengeteg biztosító megannyi ajánlatát, hogy Neked ezzel ne kelljen foglalkoznod
• A legoptimálisabb nyugdíjcélú megtakarítások felkutatását követően tájékoztatnak a lehetőségekről, támogatásokról, és vázolják a Számodra legjobb pénzügyi termékeket
• Minden kérdésedre válaszolnak, ezzel is hozzásegítve, hogy a lehető legjobb döntéssel a lehető legtöbbet hozhasd ki a pénzedből

Ezért Neked nem kell semmit fizetned, nem kell kötelezően szerződnöd egyik biztosítóval sem. Nem kötelezünk semmire, így ha úgy látod jónak, akkor dönthetsz a mellett is, hogy nem veszed igénybe egyik megtakarítási formát sem.

Egy biztos! Veszteni valód csak akkor van, ha nem élsz ezzel a díjmentes ajánlattal.

2019-01-15T13:20:24+00:00