“Korábban és többen kellene, hogy előtakarékoskodásba kezdjenek idős korukra”

Korábban és többen kellene, hogy előtakarékoskodásba kezdjenek idős korukra – hangsúlyozta Binder István, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője pénteken az M1 aktuális csatornán.

Nem lehet elég korán kezdeni

Hozzátette: Magyarországon 1,6 millió embernek van, és legalább még egymilliónak kellene nyugdíj-előtakarékossági számlába, nyugdíjbiztosításba, vagy nyugdíjpénztári megtakarításba fektetnie, mégpedig a mostaninál korábban, akár huszonéves korban.

Elmondta: a magyarországi nyugdíj-előtakarékossági formák nagyon jó hozamokat termelnek. Az ügyfelek bizalmát tovább növelné, ha a garanciarendszert a nyugdíjpénztári szektorra is minél tágabban kiterjesztenék – fűzte hozzá, megjegyezve, hogy az MNB a tavasszal publikált versenyképességi jelentésében is javaslatot tett erre.

A folyamatos megtakarítás is fontos

Kiemelte: a válság bármikor jöhet, így az időskori előtakarékoskodás mellett a folyamatos megtakarítás is fontos. Ebből a szempontból van hová javulni, mivel uniós átlagban a hosszú távú megtakarítások aránya a GDP 45 százaléka, míg Magyarországon ennek csak ötöde, körülbelül 9 százalék – tette hozzá Binder István.

Forrás: http://biztositomagazin.hu

Tisztában vagy vele, hogy mennyi lesz a várható nyugdíjad?

Ha nem, használd kalkulátorunkat!

Ingyenes tanácsadást is kérhetsz!

    2019-10-23T18:06:35+00:00