Különböző generációk eltérő véleménye a nyugdíjrendszerről

Megvizsgáltuk hogyan vélekednek a jelenlegi állami nyugdíjrendszerről a fiatalabb, most tízen és huszonévesek, vagyis a Z generáció tagjai, és az idősebb, munkaerő piacra belépni készülő Y generáció. Nem meglepő módon sok szempontban eltérő álláspontokat találunk a két generáció látásmódja között.

Mennyire értesz egyet azzal az állítással, hogy a jelenlegi nyugdíjasok élete elviselhetetlen?

A fiatalabb Z generáció 44 százaléka teljesen egyetértett a fenti állítással, míg az idősebb Y generáció már valamivel borúlátóbb volt, 55 százalékuk volt hasonló véleményen. Más kérdésekről is jóval pozitívabban vélekedik a fiatalabb generáció.

Számítasz rá, hogy a nyugdíjadat valamilyen munkavégzéssel egészíted ki?

A fiatalabbak optimistább véleménnyel vannak, mint az idősebb Y generáció. Míg a fiatalabbak 50 százaléka gondolja úgy, hogy mindenképp dolgozniuk kell a nyugdíjas évek alatt, addig az idősebb Y generáció 60 százaléka véli úgy, hogy szükséges lesz az időskori munkavégzés.

A fenti számok mutatják, hogy a lakosság nagy része felismerte a problémát, és hogy valamit tennie kell annak érdekében, hogy biztosítsa anyagilag a megélhetését a nyugdíjas évek alatt is. A fiatalabb generáció fele és az idősebbek többsége viszont csak az életfogytig tartó munkában látja a megoldást, ami valljuk be elég aggasztó.

A boldog nyugdíjas élet nem csak álom!

Biztosan állítjuk, hogy nem csak sírig tartó munkával lehet előteremteni azt az anyagi hátteret a nyugdíjas évek alatt, amivel elkerülhető a nélkülözés.

Ehhez nem kell más, mint időben felismerni a jelenlegi nyugdíjrendszer „süllyedését”, és alapos pénzügyi tervezéssel felkészülni, hogy még az aktív éveid alatt félretehess idősebb Önmagadnak.

Minél előbb kezdesz el valamilyen támogatott hosszútávú nyugdíjcélú megtakarítást, annál hamarabb, és annál nagyobb ütemben kezdhet gyarapodni a pénzed, amiből kiegészítheted majd a nyugdíjadat, és elkerülheted, hogy idősebb korodban is dolgoznod kelljen.

Melyik megtakarítást válasszam?

Ha megszületett benned az elhatározás, és szeretnéd anyagilag biztosítani a nyugdíjas éveidet, akkor nincs más dolgod, mint kiválasztani valamelyik pénzintézet Számodra megfelelő ajánlatát.

Ha keresgettél már az ajánlatok között, akkor biztos tapasztaltad, de ha még nem akkor előre szólunk, hogy rengeteg pénzintézetnél van lehetőséged nyugdíjcélú megtakarítást indítani. Sőt általában egy pénzintézetnél több ajánlattal, nyugdíjmegtakarítási lehetőséggel fogsz találkozni. Így ha garantáltan a Számodra legjobb, legkifizetődőbb megtakarítást szeretnéd választani, akkor sajnos rengeteg ajánlatot kell átnézned és összehasonlítanod, mire eljutsz ahhoz az egyhez, ami Számodra tökéletes.

Amennyiben értesz a pénzügyekhez, és otthonosan mozogsz a pénzügyi világban, akkor csak rá kell szánnod az idődet, hogy mérlegeld a különböző lehetőségeket. Ha viszont nem áll hozzád annyira közel a számok világa, és kevésbé vagy naprakész az aktuális pénzügyi hírekben, akkor sajnos nem sok esélyed van arra, hogy megtaláld azt a nyugdíjcélú megtakarítási formát, amivel a legtöbbet tudod kihozni a pénzedből.

A második esetben érdemes bevonni a döntési folyamatba egy pénzügyi szakértőt. Egy olyan pénzügyi vagy nyugdíjszakértőt, aki független, nem kötődik egyik pénzintézethez sem. Egy olyan szakértőt, aki nem az igényeidet formálja az ajánlathoz, hanem az igényeid szerint keresi meg a legoptimálisabb megtakarítási lehetőségeket. Egy nyugdíjszakértőt, aki teljes körűen tájékoztat minden támogatási lehetőségről, és akitől bártan kérdezhetsz, ha valami nem világos számodra.

Szeretnél Te is egy személyes pénzügyi és nyugdíjszakértőt, akihez bizalommal fordulhatsz, hogy megalapozott pénzügyi döntéseket hozhass? Aki megspórolja neked az idődet és energiádat, amit a nyugdíj megtakarítási ajánlatok böngészésével töltenél? Aki felhívja a figyelmedet és tájékoztat minden olyan lehetőségről, állami támogatásról, ami által a megtakarított pénzedből még többet tudsz kihozni? Akinek egy forintot sem kell fizetned a munkájáért, és aki semmilyen kötelezettséget nem ró rád?

Ha a fenti kérdésekre IGEN a válaszod, akkor kérlek, kattints az alábbi gombra, és töltsd ki DÍJMENTES Tanácsadásra való jelentkezési űrlapunkat, és hamarosan felveszi veled a kapcsolatot a saját személyes pénzügyi tanácsadód.

Valamilyen kérdésedre nem kaptál választ? Akkor keress minket bizalommal az alábbi elérhetőségeinken.

Telefon: 061/787-1477
email: ugyfelszolgalat@cfholding.hu

2019-01-16T13:22:47+00:00